Què és?

Actualment s’està produint un canvi de paradigma en el model de ciutats, tal i com el coneixem fins ara. La introducció de les ciutats intel·ligents i, més concretament, de la mobilitat intel·ligent, així com la previsió que al 2050 dos terços de la població mundial viurà en ciutats fa que s’estiguin gestant nous models de mobilitat més sostenibles. Entre ells, tota una gama de serveis entorn a la conducció autònoma i l’economia col·laborativa que, entre altres, permetrà disminuir el volum de cotxes a les grans ciutats i els nivells de contaminació.

Tots aquests nous serveis estan basats en l’aplicació de tecnologies que permeten una millor percepció de l’entorn, una comunicació constant i eficient amb aquest entorn i la capacitat de reaccionar en temps real a esdeveniments que succeeixen al voltant del vehicle.

Davant d’aquest repte, el Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador i la Universitat Autònoma de Barcelona posen en marxa el curs “Vehicle Intel·ligent i Oportunitats de Negoci” per a estudiants, investigadors i doctorands que vulguin emprendre en aquest sector.

Un Programa Innovador

El curs donarà a conèixer quines són les tecnologies que poden donar resposta amb aquests reptes, explicarà com aquestes solucions impacten en l’entorn, mostrarà la factibilitat de l’aplicació d’aquestes tecnologies des del punt de vista de maduresa tecnològica i plantejarà possibles models de negoci per a l’explotació de les tecnologies.

adas_v4_adas

Quin impacte té la tecnologia artificial massiva en la mobilitat intel·ligent? Com es pot aplicar aquesta tecnologia als reptes actuals dels entorns urbans, industrials, amb persones amb mobilitat reduïda? Durant el curs es plantejaran aquests reptes donant exemples particulars en l’entorn del vehicle autònom.

Els participants desenvoluparan en grup un projecte durant tot el curs, amb l’objectiu que adquireixin les habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa iniciatives empresarials.

Tots els projectes desenvolupats participaran a un concurs patrocinat per l’acceleradora mVenturesBCN. El millor projecte rebrà un premi de 1000 euros.

Un programa de:organitzadors

Amb el suport de:

empren