Professors i tutors

Professors

eduard_angelats

Eduard Angelats  linkedin

Eduard Angelats és enginyer de telecomunicació per la UPC i actualment és estudiant de doctorat de Ciència i Tecnologia Aeroespacial. Té experiència en investigació de processament d’imatges gràcies al seu pas per l’Institut d’Imatge i Visió per Computador de la universitat RWTH d’Aachen, Alemanya. Des del 2009 és investigador del CTTC al departament GEON on està treballant en el desenvolupament de sistemes de determinació de trajectòries innovadores.

daniel_blabia

 

Daniel Blabia  linkedin

Professor de sistemes d’informació, de direcció d’operacions i de business game hoteler al Departament d’Empresa de la UAB i EUTDH. És coordinador del programa de postgrau CITIUS.

 

david_castells_rufaDavid Castells Rufas  

Enginyer Superior en Informàtica per la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona. Col·laborador en la docència de l’assignatura d´Algorismes i Programació I. Master en Iniciació a la Investigació en Microelectrònica: disseny de circuits integrats. Diploma d’Estudis Avançats en Arquitectura i Tecnologia de Computadors.Doctorat en Informàtica “Scalable parallel architectures on reconfigurable platforms”

 

 

Carlos Guallarte  linkedin

Professor d’Economia i Empresa de la UAB. Coordinador del programa PUE

 

 

marc_guerrero

Marc Guerrero  linkedin

Experiència en Màrqueting Online, enginyer informàtic i Màster en Gestió d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona. He treballat en TravelCLICK, líder mundial en solucions de maximització d’ingressos per a hotels de luxe, amb clients internacionals com Hilton, Hyatt, Wyndham, etc. CEO i fundador de Delectatech.

 

pankaj_kumar

Pankaj Kumar  linkedin

Pankaj Kumar és llicenciat en Ciències de la Geoinformació i Observació de la Terra per ITC, Països Baixos (2007) i doctorat en Geocomputación per la Universitat de Maynooth, Irlanda (2012). Treballa com a investigador en el Departament de Geodèsia i Navegació a la Divisió de Geomàtica del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya des de setembre de 2016

 

xavier_mallol

Xavier Mallol  linkedin

Enginyer informàtic i emprenedor, molt proactiu i orientat al negoci amb experiència en direcció i gestió de projectes tecnològics dins d’un marc empresarial. Des de molt jove va sentir la inquietud d’emprendre i projectar els seus coneixements en aplicacions que facilitessin a empreses i usuaris les seves activitats de negoci. CEO i fundador de Delectatech.

 

miguel_espinosa

Antonio Miguel Espinosa

Durant els darrers anys he estat integrat com a investigador postdoctoral dintre del grup de recerca HPCA4SE (High Performance Computing Applications for Science and Engineering) del department d’Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius localitzat a l’Escola d’Enginyeria de la UAB. La seva recerca aplica una metodologia orientada al rendiment per extraure la màxima eficiència de les plataformes computacionals per a un conjunt específic d’aplicacions. Aquesta metodologia d’enginyeria està orientada a les arquitectures actuals de CPUs i sistemes d’acceleració computacional com les GPUs.

 

sara_mirabete

Sara Mirabete  linkedin

Llicenciada en Dret a la UPF i màster en Dret Internacionaldels Negocis per la University College ofDublin. Va treballar més de 10 anys a l’Àrea d’Innovaciói Emprenedoria de Rousaud Costas Duran, SLP,amb àmplia experiència en l’assessorament legal a empreses tecnològiques i biotecnològiques: assessora en la seva creació, negociació de diferents rondesd’inversió amb inversors privats i de capital risc, ien expansió internacional. Ha estat ponent en diversos fòrums de creació i finançament de start-ups,protecció, gestió i explotació d’actius intangibles, captació i retenció de talent i projectes col·laboratius europeus.

 

orio_nelo_webOriol Nel·lo  linkedin

Geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, temes sobre els que ha publicat un bon nombre de llibres i articles científics. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (Doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat (2003-2011).

 

pedro_olivares

Pedro Olivares  linkedin

Enginyer Industrial, Coach-consultor i Actor. Compta amb més de 15 anys d’experiència en desenvolupament organitzacional i en formació de competències directives per a Emprenedors, pimes i multinacionals. Expert en gestió del canvi, dinàmiques de grups i oratòria. Des del 2005 és Professor i Executive Coach d’Esade Business School del programa LEAD (programa de desenvolupament de lideratge basat en el model d’intel·ligència emocional de Daniel Goleman i Richard Boyatzis). Com a expert en desenvolupament organitzacional i en processos de gestió del canvi també ha treballat entre altres Multinacionals per com Volkswagen, Abertis, Novartis i Air Products. Al 2011, ha co-fundat Salto con Red, una consultora experta en desenvolupament i impuls de Talent en l’àmbit de la iniciativa empresarial i la innovació.

 

julia

Júlia Palma  linkedin

És llicenciada en Direcció i Administració d’Empreses per la UB amb un Postgrau en gestió d’empreses europees per la Universitat de Bournemouth. Ha desenvolupat la seva experiència professional a l’empresa privada a les àrees de màrqueting i comerç exterior i porta més de 6 anys com a responsable de l’Àrea d’Emprenedoria i Creació Empresarial del Parc de Recerca UAB. Ha acompanyat a més de 300 projectes emprenedors del Campus de la UAB com Aeris, Felnuti, Ypsicon o AEInnova.

 

Judith Panades  linkedin

Doctora en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona,  és professora de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB . Professora afiliada a la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE). Investigadora de l’Institut de recerca MOVE (Markets, Organizations and Votes in Economics). Coordinadora d’inserció laboral i ocupabilitat de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB.

 

puig_web

 

Vicenç Puig  linkedin

Doctor en Telecomunicacions per la UPC I professor de Control Automàtic en aquesta mateixa universitat.  A més a més, és profesor de Control automàtic i control per ordinador de l’Escola d’enginyeria Industrial de Barcelona. És part activa de l’equip que desenvolupa el cotxe autònom conjuntament amb el CVC i la UAB.

 

sergi_roblesSergi Robles Martínez  linkedin

Doctor Enginyer en Informàtica per la UAB. Director del Grup de Recerca SENDA, dirigeix la seva recerca a l’entorn de la seguretat de les xarxes i de les aplicacions segures distribuïdes. En els darrers anys ha participat en projectes de transferència tecnològica a l’empresa dins de plans nacionals com AVANZA, INNPACTO i RETOS. Això permet que les seves contribucions científiques puguin donar resposta a reptes de la societat.

 

manel_rodriguez

Manuel Rodriguez Salgado  linkedin

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UAB i màster en Direcció Pública per ESADE, té una àmplia experiència en suport a la creació d’empreses, formació per a emprenedors, i l’àmbit econòmic i financer. Va treballar com a tècnic de creació d’empreses durant 5 anys a la Generalitat de Catalunya, posteriorment com a Responsable d’un Servei d’Iniciatives Empresarials, i actualment, des de fa 14 anys, és responsable del Servei Econòmic i Financer de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació, SL.”

 

lluis_rodriguez

Lluís Rodriguez  linkedin

És llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses i ha cursat un Postgrau d’especialització en Desenvolupament Econòmic Local i Regional i diversos Cursos d’especialització en l’àmbit de la Creació d’empreses. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de l’assessorament a la creació d’empreses i el Desenvolupament Econòmic Local. Ha dirigit en aquest marc projectes, programes i grups de treball en l’administració local, regional i autonòmica. És a més professor associat de Creació d’Empreses de la uab i consultor d’Emprenedoria i Models de Negoci a Internet a la UOC. També és CEO i co-fundador de IDaccion.com.

 

juanfran

Juan F. Sangüesa  linkedin

És enginyer i doctor en Bioquímica per l’INSA de Lió i la Universitat de Montpeller, respectivament. Entre 2009 i 2013 va treballar a la Unitat de Projectes de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). Allí va gestionar una cartera de més de 20 projectes d’investigació nacionals i internacionals (FP7, NIH), fonamentalment en l’àmbit de la nanomedicina i la bioenginyeria. Al novembre de 2013 es va incorporar a l’equip del PRUAB per posar en marxa i coordinar la nova àrea de Finançament i Gestió de Projectes. Des de llavors s’ha encarregat de definir l’estratègia del PRUAB en H2020 i altres programes europeus, així com d’establir els models de col·laboració amb entitats i empreses de l’entorn per a la participació en projectes.

 

gonzalo_seco

Gonzalo Seco  linkedin

Investigador ICREA i professor associat al Departament de Telecomunicacions i Sistemes d’enginyeria de la UAB. És doctor en Enginyeria de telecomunicacions per la UPC. Ha estat part del personal tècnic de l’Agència espacial Europea a Holanda, involucrat al projecte Galileo i és un dels sis chairs del departament de Transferència Tecnològica i Sistemes del Parc de Recerca de la UAB. És un membre sènior de la IEEE.

 

jm_torregrosaJosep Miquel Torregrosa  linkedin

Enginyer Industrial, Màster en Gestió de Projectes per La Salle, Executive MBA per ESADE ha participat en diversos programes sobre capital risc i llançament de nous projectes empresarials e inversió en start-ups. Ha dedicat la seva carrera a la gestió de projectes, primer al sector de la construcció i a partir del 2008 al sector de les renovables. Durant 2011 va dirigir el procés de llançament de l’acceleradora de InnoEnergy a Espanya i Portugal de la que avui n’és el director. És coach en emprenedoria a ESADE, mentor i inversor en start-ups de diversos programes i sectors com l’eficiència energètica, internet business i healthcare, des de 2012 ha participat en el llançament de més de 20 nous projectes empresarials al mercat.

 

david_urbano

David Urbano  linkedin

Professor d’Emprenedoria al Departament d’Empresa de la UAB i investigador  visitant a la Haas School of Business (University of California at BerkeIey). PhD en Entrepreneurship and Small Business Management (UAB / Växjö University – Sweden).

 

 

nuria_valles

Núria Vallès  linkedin

Núria Vallès és especialista de suport a la investigació, tècnica al grup STS-b de la Universitat Autònoma de Barcelona i professora al Departament de Teoria Sociològica i Metodologia de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. El seu treball principal d’investigació s’ha fet des de la sociologia del treball, en l’àrea de gènere i la ciència. Actualment és estudiant de doctorat a la UAB, especialment interessada en els processos de participació de la ciència i la tecnologia en els espais de la vida quotidiana.

 

xavier_vallveXavier Vallvé  linkedin

És l’actual cap de l’Oficina de Valorització i Patents de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb anterioritat va treballar com agent de patents i com a investigador en el sector privat.  És llicenciat en química i també en bioquímica per la Universitat de Barcelona, té un màster en Economia Aplicada i ha realitzat formació especialitzada en propietat industrial en diferents centres internacionals. Regularment imparteix cursos a diverses institucions i universitats de l’Estat espanyol, a més de ser professor en matèria de patents a la uab. És Agent Europeu de Patents després de superar l’European Qualifying Examination al 2012.

David Vázquez  linkedin

Doctor en Informàtica, investigadors del grup Advanced Driver Assistance Systems del Centre de Visió per Computador i professor assistent al Departament de Ciències de la Computació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va rebre la llicenciatura en Sistemes Informàtics de la Universitat de Coruña el 2006, amb estades a la Universidad Autónoma de Madrid i la Universitat Rey Juan Carlos, on va realitzar el seu projecte final en el reconeixement facial. El 2008 va rebre la llicenciatura en Informàtica per la UAB, on va fer el seu projecte final de carrera centrat en el desenvolupament de  sistemes de videovigilància intel·ligent per a l’empresa Davantis. El 2009 va obtenir el Màster en Visió per Computador i intel·ligència artificial al Centre de Visió per Computador i va fer la tesi en l’estudi de l’efecte de la distància en la detecció de vianants, supervisat per A. M. López.

 

antonio_webAntonio M. López  linkedin

Doctor en processament d’imatge i intel·ligència artificial, Professor Titular a l’Escola d’enginyeria de la UAB, i Investigador Principal del Centre de Visió per Computador. És l’impulsor i cap del grup consolidat ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) al Centre de Visió per computador.

Ha estat responsable de projectes tant públics com privats amb empreses com Volkswagen, SEAT, Applus + IDIADA, Samsung, Xerox, Audi, i INTEL i és coautor d’un gran nombre d’articles en conferències i journals de gran index d’impacte.

 

Juan José Villanueva Pipaón  linkedin

Catedràtic emèrit de la UAB, fundador i ex-director del Centre de Visió per Computador on va impulsar i participar en la creació de varies spin-off. És professor d’emprenedoria del Màster de Visió per Computador i co-coordinador del MOOC “Com crear la teva empresa”. Ha sigut director de varis Projectes Final de Carrera en informàtica. Recentment ha impulsat l’empresa Orain Technologies SL per comprar per mòbil en màquines de vending.

 

 

Tutors

jordi_arias

 

Jordi Arias  linkedin

Enginyer Industrial i de Telecomunicacions i MBA d’ESADE. Actualment és gerent del primer fons de transferència tecnològica, mVenturesBCN, una programa del Mobile World Capital Barcelona. Té experiència en la gestió de projectes tant en el sector públic com a en el sector treballant en empreses com Samsung, Tyco Electronics i Acció.

 

Eulàlia Clos  linkedin

Eulàlia Clos és  Enginyera Superior Industrial per la UPC i MBA pel IESE. Va treballar 15 anys al Grup Werfen, principalment com a CEO de  NTE, actualment dividida en dues companyies: NTE-Sener enginyeria en el camp científic i treballant per la ESA,  la NASA i el sector sanitari, i SYSTELAB, enginyeria en el desenvolupament de software per el sector sanitari. El seu desenvolupament professional durant més de 20 anys en la direcció i administració d’empreses amb fort component de R+D+i és el que li ha permès en l’actualitat i des de l’any 2003 crear E2c Consulting per assessorar a empreses amb fort component tecnològic.

 

carlos_martinez_liezma

 

Carlos Martínez Lizama  linkedin

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i màster en Direcció Econòmica-financera per ESADE. S’ha especialitzat en estratègia, comportament organitzacional, màrqueting, finances, gestió d’empreses i internacionalització.

 

Carlos Guallarte  linkedin

Professor d’Economia i Empresa de la UAB. Coordinador del programa PUE

 

 

 

jordi_rius

 

Jordi Rius Suñé  linkedin

Enginyer Industrial Superior i MBA. Va treballar 8 anys a Decathlon a l’àrea de Logística i operacions, 5 a nivell nacional i 3 a nivell internacional com responsable del Desenvolupament Estratègic. Els darrers 6 anys  s’ha dedicat a la consultoria; 5 a  Abantia Consult com Director Associat i actualment és consultor freelance en projectes  estratègics i d’operacions.

lluis_rodriguez

 

Lluís Rodriguez  linkedin

És llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses i ha cursat un Postgrau d’especialització en Desenvolupament Econòmic Local i Regional i diversos Cursos d’especialització en l’àmbit de la Creació d’empreses

 

 

Claudi Sarrà Loyola  linkedin

Enginyer Industrial i MBA a Esade, té una llarga trajectòria en la direcció d’empreses innovadores. Actualment és CEO de la Startup DI+DI, professor associat de la UAB i consultor d’estratègia, gestió, emprenedoria i innovació.

 

jm_torregrosaJosep Miquel Torregrosa  linkedin

Enginyer Industrial, Màster en Gestió de Projectes per La Salle, Executive MBA per ESADE ha participat en diversos programes sobre capital risc i llançament de nous projectes empresarials e inversió en start-ups. Ha dedicat la seva carrera a la gestió de projectes, primer al sector de la construcció i a partir del 2008 al sector de les renovables. Durant 2011 va dirigir el procés de llançament de l’acceleradora de InnoEnergy a Espanya i Portugal de la que avui n’és el director. És coach en emprenedoria a ESADE, mentor i inversor en start-ups de diversos programes i sectors com l’eficiència energètica, internet business i healthcare, des de 2012 ha participat en el llançament de més de 20 nous projectes empresarials al mercat.

 

Juan José Villanueva Pipaón  linkedin

Catedràtic emèrit de la UAB, fundador i ex-director del Centre de Visió per Computador on va impulsar i participar en la creació de varies spin-off.

 

 

miguel_espinosa

Antonio Miguel Espinosa

Durant els darrers anys he estat integrat com a investigador postdoctoral dintre del grup de recerca HPCA4SE (High Performance Computing Applications for Science and Engineering) del department d’Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius localitzat a l’Escola d’Enginyeria de la UAB. La seva recerca aplica una metodologia orientada al rendiment per extraure la màxima eficiència de les plataformes computacionals per a un conjunt específic d’aplicacions. Aquesta metodologia d’enginyeria està orientada a les arquitectures actuals de CPUs i sistemes d’acceleració computacional com les GPUs.

 

 

 

 

 

Un programa de:organitzadors

Amb el suport de:

empren