Laboratori d’Idees

La progressiva concentració de persones en les zones urbanes és un fenomen que no para d’augmentar. A Espanya, 7 de cada 10 habitants viuen en grans ciutats o poblacions adjacents que s’han anat unint al nucli urbà principal, conformant una àrea densament poblada i que requereix d’estratègies comunes de gestió del territori i dels seus serveis. En aquest context, l’ordenació del transport i la mobilitat de les persones són cada vegada més factors essencials, que permetran garantir l’èxit de les anomenades ciutats intel·ligents.

Aquest canvi de paradigma en el model de ciutats fa que s’estiguin gestant nous models de mobilitat més sostenibles. Entre ells, tota una gama de serveis entorn a la conducció autònoma i a l’economia col·laborativa que, entre altres, permetrà disminuir el volum de cotxes a les grans ciutats i els nivells de contaminació.

Davant d’aquest repte, el Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador i la Universitat Autònoma https-blueprint-api-production-s3-amazonaws-com-uploads-card-image-179461-bc7463aa2b534baebc0e4de4fbe7fa52-604x270de Barcelona posen en marxa el curs “Mobilitat intel·ligent: Tecnologies i Oportunitats” per a estudiants, investigadors i doctorands que vulguin emprendre en aquest sector.

El curs donarà a conèixer quines són les tecnologies que poden donar resposta amb aquests reptes, explicarà com aquestes solucions impacten en l’entorn, mostrarà la factibilitat de l’aplicació d’aquestes tecnologies des del punt de vista de maduresa tecnològica i plantejarà possibles models de negoci per a l’explotació de les tecnologies.