Demoday

El passat dimarts 27 de juny es va celebrar l’acte de cloenda del Curs en Vehicle Intel·ligent i Oportunitats de Negoci.

L’objectiu del curs era dotar als participants d’eines tecnològiques i empresarials per tal de dissenyar productes capaços de solucionar necessitats reals del mercat dins el sector del vehicle autònom. Amb l’objectiu de plasmar els coneixements rebuts, els participants van desenvolupat en grup el seu propi projecte.

Després de cinc mesos de programa, els projectes desenvolupats van presentar les seves solucions de mercat davant d’un jurat, que seleccionà la millor proposta. La idea guanyadora va ser CheckUP!, un servei de diagnòstic automàtic de danys a vehicles a través de la Visió per Computador, que va obtenir un premi de 1000 euros patrocinat per l’acceleradora mVenturesBCN.

Projectes desenvolupats

• Apparka: Plataforma per a la gestió de la bicicleta elèctrica compartida que neix per oferir un nou concepte de mobilitat com a servei. Amb un sistema de flota lliure, pot ser un gran complement al transport públic reemplaçant el transport privat, respectant el medi ambient i promovent la mobilitat sostenible. Els usuaris podran trobar, llogar i desbloquejar una bicicleta a través d’una aplicació mòbil per moure’s de la manera més òptima per un municipi.

Fitxa del projecte

• Accsint: Sistema de sensorització i connectivitat satèl·lit per a cadires de rodes per tal d’ajudar a evitar obstacles a les persones amb mobilitat reduïda i poder fer una trucada en cas d’emergència.

Fitxa del projecte

• Urban Charge: plataforma col·laborativa on es connecten usuaris de vehicle elèctric que tenen necesitat d’aparcament / recàrrega amb places de pàrquing privades que disposin de punt de recàrrega.

Fitxa del projecte

• CICONIA Drone Service: Dissenyem i fem realitat serveis de Drone Delivery per a petites i mitjanes empreses.

• CheckUP!: Servei de diagnòstic automàtic de danys a vehicles i digitalització de processos de renting i sharing per a la implantació de serveis basats en data-mining.

Fitxa del projecte

• Augmented space data analytics via IoT platform: Consultoria especialitzada per a empreses amb un prototip que necessiten la seva evolució de forma ràpida. També tindrà una consultoria sobre Smart Cities i vehicle intel·ligent.

• Smart Clean Technologies: Vehicles autònoms capaços de mantenir grans superfícies interiors netes sabent en tot moment en quina posició es troben.

Fitxa del projecte

• Drivvisor: Sistema de monitoratge i valoració objectiva de la qualitat i seguretat en la conducció, basat en tecnologia mòbil i visió per computador.

Fitxa del projecte